Kristian: Fortfarande inget jobb och min ekonomi ser inte lovande ut.

Dela!Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Reddit1Share on Google+0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0Digg thisPin on Pinterest0Email this to someone

Hej alla kära lyssnare.

För tillfället jobbar jag till 50% som Programmerare och IT-konsult. Jag har tidigare varit långtidssjukskriven och har kämpat mig uppåt med målet att en dag bli helt fri från bidrag. Jag har kommit en bra bit på vägen. Jag får för tillfället ca 5600kr i bidrag varje månad (efterskatt) och jag tjänar ca 8700 kr (efterskatt) från min arbetsgivare. Vilket landar på ca 14300 kr i månaden.

Då min arbetsgivare inte har möjlighet att anställa mig till 100% så söker jag numera jobb. Det är dock så också att jag med nöd och näppe fick mina bidrag förlängt förra året. Vilket gör att jag inte är särskilt hoppfull till att få det förlängt ett år till. Jag får dessa bidrag t.o.m November.

Detta är i sig inte något dåligt, då jag befinner mig precis på trappsteget att klara mig själv och jobba heltid. Men för tillfället behöver jag hjälp för att komma över tröskeln.

Ni kan hjälpa på minst tre sätt:

 1. Lämna tips till jobb som jag kan söka, jag går igenom mer i detalj om det i det här inlägget.
  Kristian söker jobb! – Programmering i Stockholm.
 2. Donera via Patreon eller swish.
  Om donationerna via Patreon kan komma upp i optimistiska 5600 kr är problemet i sig löst.
  Men även om donationerna bara kommer upp i strax över 2000 så skulle det hjälpa extremt mycket.
  Swish: +46 (0)701 60 29 56
  Frihetsfaxen @ Patreon
 3. Sprid ordet om Frihetsfaxen och hjälp oss få fler lyssnare.

Detta är dock inte en permanent lösning utan temporärt för att jag ska få mer tid att röra mig med. Sökandet efter en heltidsanställning kommer fortsätta för fulla muggar!

Jag hoppas att ni har möjlighet att hjälpa mig utan att jag ska behöva ta hjälp av staten mer.

Vill också poängtera att även om jag har gjort många utvecklingsprojekt på egen hand är jag ny på arbetsmarknaden och medveten om att jag har mycket att lära mig, letar därför inte i första hand efter en hög lön utan är framför allt intresserad av att få in en fot någonstans.

Tack på förhand!
Kristian, Grundare och programledare
Frihetsfaxen

Comments (4)

 1. Måste man inte skatta Patreon-inkomster? Intresserad av vad du kommit fram till då jag själv har Patreon-inkomst.

Kommentera