Ingrid och Conrad #18 – Med Frihetsfaxen

Dela!Share on Facebook6Tweet about this on TwitterShare on Reddit5Share on Google+0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0Digg thisPin on Pinterest0Email this to someone

Förra veckan besökte Hanna och Kristian podcasten Ingrid och Conrad! Diskussioner om anarkism, frihet, invandring och mycket mera utlovas!

För mer info och fler avsnitt med Ingrid och Conrad se nedan eller gå in på https://soundcloud.com/ingridochconrad

Comments (4)

 1. Klas

  Sen har Ingrid blandat ihop ordet ”konservativ” med ideologin Konservatism.
  Konsekvensen av hennes definition av ”konservatism” vore att en ”konservativ” i sverige är postmodern/kulturmarxist. Eller måjligen socialliberalism/socialdemokrati. Konservatism som ideologi betyder någonting helt annat. Det har att göra med att förstå vad vi människor är och hur vi bygger ett fungerande samhälle genom att titta på hur människor har gjort tidigare. Att förstå människans natur genom vad människan har gjort. Det här innebär att Konservativa hamnar i en viss uppsättning värderingar, såsom kärnfamilj, ickeproskimuitet och respekt för traditioner.

  Men som alltid så blir politiska termer förvirrade eftersom socialister insisterar på att försöka stjäla andras termer. Nu senast är det SD som har försökt knycka termen ”konservativ” till deras version av gammaldags socialdemokrati.

 2. Klas

  Har inte lyssnat klart hela men vill påpeka att tidningar som inte får presstöd är ändå beroende av reklamintäkter. En enorm andel avreklamkronorna kommer från skattefinansierad verksamhet. Och dessutom så är väldigt många företag beroende av skattekronor också, det skulle kunna vara katastrofalt för ett företag om drevet går mot dem för att de har annonserat i fel tidning. När jag jobbade i den privata sfären så var 95 % av våra kunder kommuner, landsting och dylikt.

  Så oavsett presstöd så är allting i Sverige sammanväxt, stat, partier, media, kyrka, föreningsliv, fackföreningar. På många sätt är sverige en övermogen corporativistisk stat. Sossarnas gamla fascism har kommit till vägs ände.

 3. Nollskatt

  Lafferkurvan! Inte Maltzerkurvan.

Kommentera