Gott nytt 2017

Dela!Share on Facebook10Tweet about this on TwitterShare on Reddit4Share on Google+0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0Digg thisPin on Pinterest0Email this to someone

Året 2016 har varit ett omtumlande år på många sätt och vis.

Personligt, med stora förändringar för både mig och Kristian jobbmässigt, vilket förstås påverkar allt annat vi företar oss. Ideologiskt, därför att vi både testat gränser och samtidigt landat i en slags mättnad på politik och den upprördhet och frustration den ofta ger upphov till, för den som är frihetligt sinnad i en till synes allt mer absurd verklighet.

2016 var året då vi fick rätt. Godhetsposerandet nådde vägs ände och på punkt efter punkt har politikerna vänt 180 grader, från ett ”Mitt Europa bygger inga murar” (Stefan Löfvén, Socialdemokraterna) och ”Öppna era hjärtan!” (Fredrik Reinfeldt, Moderaterna) till ett Miljöparti som trots sin extrema retorik infört de mest restriktiva regleringarna av asylinvandring som Sverige haft på mycket längre.

Det var, tvärtemot vad man kanske kan föreställa sig, inte någon glädje i att få rätt, för konsekvenserna som kommer komma är många gånger värre än de vi hittills sett. Vi står inför ett etablisemang som varken vill lyssna när det varnas, eller som har hedern att be om ursäkt när de haft fel. En elit som föraktar folket och den verklighet vi lever i, kommer inte i längden kunna behålla makten.

En frihetlig röst

Det saknas en frihetlig röst som baserat på stabila och genomtänkta moraliska principer håller stadig kurs i det populistiska kaos som är och kommer fortskrida. Vi vill vara en del av den rösten. För vi tror att vägen till ett bättre samhälle går genom ökad individuell frihet och ansvar.

Den friheten kan vi utöva genom aktiva moraliska val redan idag. I en tid av förnekelse har vi ifrågasatt och skrikit. När nu få förnekar är det dags att utgöra en ny röst. En röst som ger stabilitet och trygghet.

Därför kommer Frihetsfaxens karaktär ändras under 2017. Vi kommer fokusera mer på hur vi i vardagen uppnår frihet genom kunskap, ansvarstagande för våra liv och vår tillvaro. Något som inte bara omfattar det ekonomiska, utan kanske framförallt det sociala.

Ingen människa är en ö. Frihet vinns inte genom isolering, utan genom samverkan. Frivillig samverkan. Genom moraliska val och den självrespekt och det självförtroende som uppstår ur detta. Där vill vi vara en tydlig röst. En röst som i praktisk handling utgör ett exempel för vad det innebär att vara frihetlig.

Så, vi tackar er kära lyssnare som varit med oss under 2016 och vi hoppas ni följer med oss till nästa år. God fortsättning och gott nytt 2017!

 

Comments (4)

 1. kabeltrumma

  ”När nu få förnekar är det dags att utgöra en ny röst.”

  Är det verkligen så ? Verkar som en hel del, nästan dom flesta, fortsätter förneka problemen dom skapat och dom som kommer växa.

  För att kunna lösa problem måste man kartlägga dom innan man kan komma med lösningar.
  Journalister och politiker tävlar fortfarande i självgodhet. Allmänheten har inte vaknat till inför dom problem landet och världen står inför.

  • wonky1

   Jag håller med Kabeltrumma.

   Och tillägger:
   ”En elit som föraktar folket och den verklighet vi lever i, kommer inte i längden kunna behålla makten.”
   – MEN bara om ”folket” slutar självcensurera sig med utfrysningar och avskedanden.
   (eller, det finns inte ett ”folket”, utan det är snarare så att ena halvan trycker till den andra)

   Det är därför just detta som ni kunde vara hjälpsamma med, genom att komma med *handfast* och *praktiskt* ”hur vi i vardagen uppnår frihet”.

 2. Jag ser framemot ett frihetsfaxen 2017 som fokuserar på vad du som individ kan göra för att uppnå så mycket frihet som möjligt!

 3. Herbert Kristen

  Tack för i år and keep up the good work. Ni har helt rätt, det är hos sig själv man både kan och ska börja. Samarbeta med andra, föregå som det goda exemplet. En hel del Old School-beteenden faktiskt. Själv har jag en hel gård som behöver rustas upp, bland annat. Det ger massor med tillfällen att samverka och föregå som det goda exemplet.

Kommentera