Avsnitt 86 – Rickard ”Rick” Falkvinge

Dela!Share on Facebook24Tweet about this on TwitterShare on Reddit4Share on Google+0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0Digg thisPin on Pinterest0Email this to someone

Introduktion

Den här veckan kommer Piratpartiets grundare själv på besök! Rick Falkvinge är gäst i den digitala studion och pratar med Kristian och Hanna. Det blir diskussioner om bland annat Piratpartiet, Bitcoin, blockskedjan, OpenBazaar och prepping.


Veckans deltagare

Kristian
Hanna
Rick Falkvinge


Veckans ämnen


Frihetsfaxen finns nästan överallt!

Frihetsfaxen.se – http://www.frihetsfaxen.se
Youtube! – https://www.youtube.com/frihetsfaxen
SoundCloud – http://www.soundcloud.com/frihetsfaxen
Twitter! – https://twitter.com/frihetsfaxen
Facebook! – https://www.facebook.com/frihetsfaxen.se
Patreon! – http://www.patreon.com/frihetsfaxen
Du kan också stödja oss med Swish, Bitcoin eller Dash.

Maila oss gärna på: red@frihetsfaxen.se

RSS ström
http://frihetsfaxen.se/feed/

Statistik:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iEnH1C6Qnjc96vdlA9oV-f0lJ8IyPm8swTY3xkDKoJo/edit?usp=sharing

Podcasters.se
http://podcasters.se/index.php/en/cb-profile/userprofile/Frihetsfaxen

Comments (4)

 1. Joe

  Angående chemtrails och dylika osannolika konspirationer. Min gissning är att dessa är påhittade( eller användbara) pga ”labla” annat ifrågasättande. Säg att du tror på att staten inte är så bra så går det enklare att kleta på konspirationskortet på dig. ” Jaha du tror på konspirationer och chemstrails och sånt.” Detta är såklart en felaktig argumentationsteknik.
  Lite liknade med rasistkortet.

  • Jo, felslutet där är ju dels att man förkastar allt man någonsin lärt sig, för att man känner sig fundamentalt lurad och dels att man inte lärt sig tänka och resonera, så man går från den ena lögnen till nästa, för man har inget genomtänkt fundament för kunskap att stå på.

   Jag upplevde samma sak när jag insåg att den religion jag uppfostrats tro på, inte kunde vara sann. Jag kände mig fundamentalt bedragen och att jag ville förkasta allt mina föräldrar någonsin sagt till mig.

   Men jag var ju i tidiga tonåren, så jag hade tid på mig att börja om, att lära mig tänka och resonera. Och det är lite mer lättsmält när en tonåring tror på chemtrails och konspirationsteorier, än när en 40-åring är frälst på koloidalt silver och vaccinationskonspirationer.

 2. Ardinaust

  Det finns ett spel på steam som just handlar om överlevnad i Sarajevo, påminner mycket om det ni tog upp i avsnittet. Spelet heter This war of mine, väldigt kul.

Kommentera