Avsnitt 80 – Vegankrigaren Mattias

Dela!Share on Facebook3Tweet about this on TwitterShare on Reddit3Share on Google+0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0Digg thisPin on Pinterest0Email this to someone

Introduktion

Fin besök även denna vecka hos Kristian och Hanna! Ankan, veganen/vegetarianen Mattias kommer förbi och pratar om just veganism, vegetarianism, anarkism, staten och köttindustrin. Vi svarar också på tre lyssnar frågor.


Veckans deltagare

Kristian
Hanna
Mattias


Veckans ämnen


Veckans lyssnarfrågor

Christofer
Blir inte an.kap samhälle bara ett samhälle för diktatorer som redan äger mark? Hårddra: alla som lyder mig får bo hos mig…för vart ska alla andra ta vägen om dom inte inrättar sig i någon annas ordning. Om all mark är upptagen, typ…

Matti
Jag vet inte om ni fått denna fråga innan, är ju ganska ny subscriber, men ser ni anarkokapitalism som en möjlig grund för ett samhälle irl? behöver inte alla i hela världen tro på nap och en fri marknad då? Annars kan ju människor med onda avsikter anfalla ett land/område eftersom de inte bryr sig om att följa nap? Jag ser anarkokapitalism mer som en utopi..

Tjenare K&H
Vet inte hur mycket ni bryr er om metal, men Megadeth’s nya album ”Dystopia” känns relevant i tiden. Ett litet musiktips (Det är typ, Alex Jones Metal, vad tycker ni om honom/InfoWars o.s.v, btw?).
Har inte mycker mer att säga än det och att ni gör ett jävligt bra jobb, och att ni ska ha med ”Conrad” som gäst!


Övrigt

Jakt licens – http://jagartest.jagarnasriksforbund.se/startsida/

Smygstart! – bubb.la Premium är här! – https://bubb.la/premium
http://frihetligt.se/bubb-la-lanserar-betaltjanst-teckna-en-prenumeration-for-att-hjalpa-oss-expandera/

Appen signal – https://en.wikipedia.org/wiki/Signal_%28software%29


Veckans speltips

Kristian – Sven Co-op – http://store.steampowered.com/app/225840/
Mattias – Factorio – http://www.factorio.com/


Frihetsfaxen finns nästan överallt!

Frihetsfaxen.se – http://www.frihetsfaxen.se
Youtube! – https://www.youtube.com/frihetsfaxen
SoundCloud – http://www.soundcloud.com/frihetsfaxen
Twitter! – https://twitter.com/frihetsfaxen
Facebook! – https://www.facebook.com/frihetsfaxen.se
Patreon! – http://www.patreon.com/frihetsfaxen
Du kan också stödja oss med Swish, Bitcoin eller Dash.

Maila oss gärna på: red@frihetsfaxen.se

RSS ström
http://frihetsfaxen.se/feed/

Statistik:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iEnH1C6Qnjc96vdlA9oV-f0lJ8IyPm8swTY3xkDKoJo/edit?usp=sharing

Comments (9)

 1. Jonathan Barrefors

  Någon får gärna rätta mig om jag har fel, men jag tyckte att det här med att tyskarna ”värmde upp ugnarna” med tyska barn verkade lite intressant. Därav letade jag upp ”The Origins of War in Child Abuse”.

  http://psychohistory.com/books/the-origins-of-war-in-child-abuse/

  Kapitel 6 handlar om barndom under förintelsen. ”Chapter 6: The Childhood Origins of World War II and the Holocaust”. Går vi ned några stycken, så finner vi:

  Nazi “housecleaning of the unfit” began early on with 800,000 children having their blood taken to analyze its purity, and over 70,000 “useless eater” children were exterminated in the first gas chambers and crematorium ovens before any Jews were sent to gas chambers—to “cleanse and disinfect” the nation.27

  Jag antar att det var det här som åsyftades. Jag går ned och tittar på referens 27

  27 Ibid., p. 61.

  Alltså en referens till föregående referens (26).

  26 Richard A. Koenigsberg, Hitler’s Ideology: A Study in Psychoanalytic Sociology. New York: The Library of Social Science, 1975, pp. 6, 19, 24.

  Jag laddade ned boken (http://gen.lib.rus.ec/book/index.php?md5=CAB4120C802DAB662A7499AB1985606A) och tittade på sidan 61. Det är en onumrerad sida mellan två delar av boken och det enda som står att finna på sidan är texten:

  ”Part two – Social behavior”

  Är det någonting jag har missat?

  Vänliga hälsningar!

 2. Joe

  Fucking, shit, well öhh … Vilket bottennapp på en annars trevlig podd. Första programmet jag inte kunde lyssna klart på. Lät som en 15 åring som sitter på bussen och pratar högt i telefon och stör samtliga passagerare.

 3. Tack för ett intressant avsnitt! Jag har funderat en hel del på NAP och djur, har redan skärt ned på köttkonsumtionen, men har haft lite motstånd läsa på mer om helt köttfri kost då jag också haft uppfattningen om att rörelsen är så kommunistisk. Tack fördokumentärtipset! Mattias kanske kunde tipsa om fler dokumentärer, som inte också är socialistisk propaganda 🙂

 4. Klas

  Jag var vegan under mina tonår eftersom min karismatiske styvfar menade att det var bra för själen. Men när jag mönstrade så tittade mönstringsförrättaren så konstigt på mig och lät så nervös när jag sa att jag var vegan så att jag insåg att jag inte skulle få lära mig att döda mina medmänniskor på det sätt som jag ville om jag höll fast vid veganismen. Och så var det med det.

Kommentera