Avsnitt 78 – #DNgate

Dela!Share on Facebook8Tweet about this on TwitterShare on Reddit3Share on Google+0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0Digg thisPin on Pinterest0Email this to someone

Introduktion

Årets första Frihetsfaxen är här! Kristian och Hanna har blivit stora och feta under julen och tvingas att titta lite bakåt på vad som hänt medans dom haft ledigt. Det blir dock spännande snabbt då Chang Frick dagen innan har avslöjat att DN kände till sexuella övergrepp av svenska flickor av invandrare redan i Augusti förra året men skrev inget. Milda makaroner!


Veckans deltagare

Kristian
Hanna


Veckans ämnen

Mycket under nyår och jul, bland annat

 • Krash på aktie marknaden
 • rösträtt till 16 åringar
 • Våldtäkter i Köln

#dngate – Så mörkade Dagens Nyheter omfattande sexövergrepp i centrala Stockholm
http://nyheteridag.se/sa-morkade-dagens-nyheter-omfattande-sexovergrepp-i-centrala-stockholm/

Livs inleder blockad mot Paus bagarstuga i Västerhaninge, lämnar platsen efter två timmar
http://frihetligt.se/facket-behover-en-lektion-i-solidaritet/

Frihetsfika
http://frihetsfika.se/

Polis stoppar skytteförening
http://www.vn.se/article/risk-for-masskjutningar/

Nu vet fler vad GTA är
www.vn.se/article/nu-vet-fler-vad-gta-ar/

Här är datumen då dina pengar blir ogiltiga
http://www.friatider.se/h-r-r-datumen-d-dina-pengar-blir-ogiltiga

Yellow Cab to file for bankruptcy
http://www.sfexaminer.com/yellow-cab-to-file-for-bankruptcy/

Därför vågade ingen tala öppet om flyktingkrisen
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/darfor-vagade-ingen-tala-oppet-om-flyktingkrisen/

ProPublica Launches the Dark Web’s First Major News Site
http://www.wired.com/2016/01/propublica-launches-the-dark-webs-first-major-news-site/


Övrigt


Veckans speltips

Hanna – 7 days to die – http://store.steampowered.com/app/251570
Kristian – 7 days to die – http://store.steampowered.com/app/251570


Frihetsfaxen finns nästan överallt!

Frihetsfaxen.se – http://www.frihetsfaxen.se
Youtube! – https://www.youtube.com/frihetsfaxen
SoundCloud – http://www.soundcloud.com/frihetsfaxen
Twitter! – https://twitter.com/frihetsfaxen
Facebook! – https://www.facebook.com/frihetsfaxen.se
Patreon! – http://www.patreon.com/frihetsfaxen
Du kan också stödja oss med Swish, Bitcoin eller Dash.

Maila oss gärna på: red@frihetsfaxen.se

RSS ström
http://frihetsfaxen.se/feed/

Statistik:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iEnH1C6Qnjc96vdlA9oV-f0lJ8IyPm8swTY3xkDKoJo/edit?usp=sharing

Comments (9)

 1. Joe

  Jag tror dock att RT och info wars länkar vidare changs artiklar kan ge ännu mer bränsle till DN. Dessa kanaler är ju mångt och mycket konspirationsteori och rysk propaganda. Dom har säkert rätt ibland som Dn också har( Dn är också propaganda och jag avskyr dom).
  Det kommer bli det gamla vanliga guilty by assosiation och sen kommer faktan att bli marginaliserad.

  • Klas

   Att försöka anpassa sig litet grann för att bli accepterad av en poltiisk fiende är fel och kontraproduktivt. Det spelar ingen roll vad du gör, DN kommer alltid påstå att dina åsikter/publiceringsplatser/vänner/etcetera inte är legititmt/nazistiskt/putinistiskt/kommunistiskt/ondka/blablabla. Du kan inte vinna några strider genom att krypa och huka och anpassa dig.

   Fördelen med att bli publicerad i exempelvis RT är att etablissemanget i sverige blir uthängda som de ruttna och kurrupta fascister som de är. De ska inte kunna skryta om vad progressiva de är någonstans i världen. All publicetet om vad de är är bra. För det är demoraliserande för etablissemanget. Sen kommer de yla om ditten dutten datten men det skulle de göra i vilket fall tills du lägger dig platt och blir deras slav.

   • Joe

    Det är iofs sant. RT har ett stort genomslag i världen och denna osmakliga mörkläggning ska komma fram. Jag tror dock fol kommer att stänga ned sin nyhetsinhämtning. Jag märker det med mina närmaste redan, ingen hänger med vad som händer.

    • Klas

     Media förlorar folks förtroende. Det minskar medias makt och om folk stänger ner så innebär det att medias makt att stigmatisera minskar. Vidare, när man ser på hur diverse figurer på DN och journalistförbundet vägrar svara på frågor, till och med från norska journalistförbundet, varför skall någon endaste människa svara på en obekväm fråga från en journalist i sverige? Det rimliga är att helt enkelt skrattta dem i ansiktet och påpeka att de svarar ju inte på frågor själva.

     Sen, en rättelse till min kommentar ovan. Naturligtvis kommer media inte sluta när du har lagt dig platt och blivit deras slav. De kommer fortsätta sparka på dig bara för nöjes skull.

 2. Klas

  Tack för ännu ett suveränt avsnitt!
  Visingsö, ö i Vättern som var sveriges ”huvudstad” på medeltiden. Också känd för ekarna på Visingsö, i början av artonhundratalet så planerade flottan framåt i tiden och beställde ekar från nåt annat verk och ekarna planterades på Visingsö. 1975 fick flottan ett brev från statens fastighetsverk ”nu är ekarna klara”. Så Visingsö har norra Europas största ekskog.

  Sen, nazismen i sverige på trettiotalet. Nazisterna i Tyskland kanske hade ett visst stöd I TYSKLAND. Det betyder inte att någon annan regering i Tyskland inte hade fått svenskarnas stöd också.
  Däremot så hade nazister i sverige inget stöd. De svenska nazisterna fick till och med byta symboler för att de inte ville bli associerade med de tyska nazisterna. Så era påståenden om hur nazistiskt sverige var på trettiotalet är ett ganska kontroversiellt påstående.

  Däremot var sossarna i princip nazister så på det sättet kan man ju säga att nazimen hade ett stort stöd.

 3. magdalena

  Hejsan, kul att ni äntligen är tillbaka… har varit en lååång väntan 😉 ville bara uppmärksamma er på att CBS reportern Lara Logan varken var själv på Tahirtorget eller där för att festa… lyssna på hennes fruktansvärda berättels 🙁 http://youtu.be/bO12X1nhzzk

  • Det är skönt att vara tillbaka igen också! 🙂 Ska kolla in videon vid tillfälle! Tack för tipset!

  • Nej, det är helt korrekt att hon inte var själv eller festade. Vår kritik mot just henne gällde snarast att hon befann sig på en plats där det skett våldtäkter och övergrepp mot kvinnor och att hon eller hennes uppdragsgivare, borde ha gjort bättre förarbete och kollat upp kulturen där och hur man kunde förvänta sig att en västerländsk kvinna skulle kunna bli betraktad.

Kommentera