Avsnitt 69 – Johanna Caroline Jablonski

Dela!Share on Facebook6Tweet about this on TwitterShare on Reddit6Share on Google+0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0Digg thisPin on Pinterest0Email this to someone

Introduktion

Den här veckan blir det finbesök hos Kristian och Hanna! Johanna kommer förbi för att berätta om sig själv och hur hon blev anka! Det blir många diskussioner om bland annat, söka och få ett jobb, skolan, unschooling, hur Johanna blev anka, NAP, mycket om djur och speciellt om hästar!


Veckans deltagare

Kristian
Hanna
Johanna Caroline Jablonski


Veckans ämnen

 • Vem är Johanna?
 • Hur blev Johanna anka?
 • vad innebär det att vara anka för dig?
 • Johannas blogg
 • Hur applicerar du NAP i ditt liv?
 • Röstning
 • framtiden
 • mm

Veckans Pitch

Johannas Blogg
http://johannajablonski.blogg.se/

Libertarians of the Middle East! – Det verkar som det finns Libertarianer i Mellanöstern!
https://www.facebook.com/LM.LEGION

The Truth About Gene Wars: r/K Selection Theory
https://www.youtube.com/watch?v=W8N3FF_3KvU

Kristian har gjort en bana till doom 2 – 7 Sins!
Ladda ner wadden här (version 1.4):
https://drive.google.com/file/d/0B4yQASmFL0boVzR6OFRzY3V6dUE/view?usp=sharing

Ladda ner 7sin + brutal doom v20 -Doom2.wad här (version 1.4):
https://drive.google.com/file/d/0B4yQASmFL0boMzVmSnl2U1V1eVk/view?usp=sharing


Veckans Speltips

Kristian – Wasteland 2: Directors Cut
Hanna – Wasteland 2: Directors Cut
http://store.steampowered.com/agecheck/app/240760/

Johanna – FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn
http://store.steampowered.com/app/39210/


Frihetsfaxen finns nästan överallt!

Frihetsfaxen.se – http://www.frihetsfaxen.se

Youtube! – https://www.youtube.com/frihetsfaxen
Twitter! – https://twitter.com/frihetsfaxen
Facebook! – https://www.facebook.com/frihetsfaxen.se
Patreon! – http://www.patreon.com/frihetsfaxen
Du kan också stödja oss med Swish, Bitcoin eller Dash.

Maila oss gärna på: red@frihetsfaxen.se

Vi finns också på iTunes!
https://itunes.apple.com/us/podcast/frihetsfaxen/id893640693?l=sv

Statistik:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iEnH1C6Qnjc96vdlA9oV-f0lJ8IyPm8swTY3xkDKoJo/edit?usp=sharing

Lyssna gärna igen nästa vecka!

Comments (6)

 1. Joe

  Hej! Jag tycker denna snubbe har en ide om hur man marknadsför liberterism på ett mer kontoret sätt. Det gäller att skita i att övertala vänstermänniskor och koncentrera sig på ”I dont give a fuck about politics” människor. Han är lite mer straight forward än te.x. teortiken Tom woods (inget ont om Tom).
  Utgångspunkten ska inte vara, precis som Johanna säger att vara expert teorin som böckerna human action eller man economy and state. Hur många liberterianer har ens läst dessa:)

  Här är podden: http://www.jasonstapleton.com

 2. Crunch

  doom är hands down världens bästa spel och var på sin tid banbrytande, ett av dom första spelen jag fastnade för och laddar ner det dirr!
  Du borde starta en steamgrupp Kristian så kan vi lira ihop!

  P.S
  John Carmack är en gud.

 3. Göran

  Jag tycker ni snöar in lite för mycket på att miljö ger upphov till bostavsdiagnoser. Jag har några år på nacken och jag brukar undra hur det kommer sig att folk mår så dåligt nu för tiden mot när jag var ung. Det är faktiskt bättre arbetsförhållanden i dagsläget än när jag var ung och ändå mår människor sämre. Det finns en sak som skiljer. Maten. Idag äter vi mycket sämre mat än vad vi gjorde förr. Framförallt konsumeras direkt skadliga ämnen såsom socker och gluten i stora mängder. Det finns viss vetenskapligt belägg för att gluten har stor påverkan på autism. Bröd innehåller 90 % mer gluten idag är för 100 år sedan. Gluten har en egenskap att förstöra tarmväggarna vilket gör att ämnen kan tränga in i kroppen, ämnen som inte ska vara där. Av detta uppstår bla. autoimmuna sjukdomar.

  Cancer tar i stort alls sin näring från socker. Varje människa får cancer flera gånger under sitt liv där immunförsvaret kan bekämpa cancercellerna. Konsumerar man mycket socker då har man även en bra näringstillförsel för de cancerceller som uppstår i kroppen vilket kan bidrar till att de kan stå emot immunförsvaret. Det är 100 % bevisat att insulin triggar prostatacancer. Insulin producerar kroppen för att sänka höga värden av socker i blodet. Insulin har även den egenskapen att säga åt kroppen att lagra energi. Därav att socker gör att man går upp i vikt.

  Kombinera detta med alla råd att inte äta fett, som är jätteviktigt för hjärnan, och lägg på miljöpåverkan så har vi nog en trolig orsak till att vi har så många barn som är som de är. Problem drabbar inte bara barn utan vuxna. Det finns en långtidspåverkan inbyggt.

 4. Göran

  På tal om vad man kan göra för att påverka andra människor att bli eller vara frihetliga. Jag tror inte tal hjälper så mycket utan man måste leva som man lär. Vad gäller skolan skulle ett antal frihetliga människor kunna starta en friskola. Sätt sina barn i den och strunta fullständigt i centrala läroplaner och andra politiska idéer på skolan. Denna friskola är bara en fasad. I denna skola kan man undervisa och lära ut precis vad man vill. Centrala prov kan lärarna svara på åt eleverna, dvs. den externa kontrollen från staten.

  Eftersom barnen i en sådan skola kommer att prestera och må mycket bättre blir det nog svårt att stänga ner den. Minst 95 % av alla människor i Sverige kommer att vara emot en sådan skola, men många kommer ändå bli påverkade av att det fungerar bättre.

  När jag lyssnade på avsnittet funderade jag lite på att även frihetliga människor anpassar sig till statens påfund såsom att deklarera elektroniskt. Det ska man naturligtvis inte göra. Deklarationen ska lämnas in på papper och innehålla ett antal fel eller avdrag som skattemasen måste ta beslut om. De ska ha så mycket onödigt jobb de bara kan ha. Hur vore det om man gjorde ett avdrag för alla skatt de har snott av en? Till varje deklaration kan man lämna övriga upplysningar. Där kan man skriva något i still med. ”Jag förstår inte varför jag ska betala skatt när de som granskar min deklaration inte betalar någon skatt. Jag begär därför att jag får tillbaka alla skatt jag har betalat in under året.”

 5. Simon

  Det här var ett bra avsnitt (har visserligen börjat lyssna väldigt nyligen så har inte så mycket att jämföra med). Tyckte Johanna var väldigt sympatisk och gillar det avslappnade och personliga formatet på podden. Kände verkligen igen mig i att känna mig ensam under skoltiden, fast i mitt fall kom det också påhopp från andra. Jag minns att vissa gick att prata med enskilt men skulle bevisa sig när de var i grupp med andra. Ända sen dess har väl behovet av att dölja sina sanna tankar, känslor och åsikter funnits hos mig. Lägg till att jag fann libertarianismen men har en otroligt sossig del av familjen (samt att övriga samhället är etatister).

  I detta avsnitt visades för mig en helt annan dimension av social interaktion, där man i grunden håller med varandra och respekterar varandra istället för den i grunden antagonistiska inställningen som uppstår för att man inte håller med. Samt att jag inte är intresserad av hetsiga debatter och att försöka omvända folk. Jag hade egentligen bara velat säga ”så här ser jag på världen” och mötas av respekt. Problemet är att har man minsta lilla avvikande åsikt så börjar folk dra flosklerna de lärt sig i skolan, ”Jaha men hur ska X lösas då?”.

Kommentera