Avsnitt 56 – Vapen, amerikansk imperialism, Bitcoin och onda kvinnor

Dela!Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Reddit1Share on Google+0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0Digg thisPin on Pinterest0Email this to someone

Introduktion

Ingen gäst denna gång utan bara Kristian, Hanna och en massa nyheter! Vapen såväl hembyggda som flygande, bakåtsträvande miljöpartister, och mödrar som begår övergrepp mot sina barn. Bitcoin konstateras icke momspliktigt till skatteverkets förtret. Cannabisodlingen blomstrar i Sverige, trots att det är olagligt. Plus speltips som vanligt.


Veckans deltagare

Kristian
Hanna


Veckans samtalsämnen

Beväpnade drones (tar över världen?)
http://mashable.com/2015/07/16/drone-gun-video/?utm_cid=mash-com-Tw-main-link

I Made an Untraceable AR-15 ‘Ghost Gun’ in My Office—And It Was Easy
http://www.wired.com/2015/06/i-made-an-untraceable-ar-15-ghost-gun/

MP är emot Uber och för regleringar (what else is new?)
http://www.svd.se/mp-borde-valkomna-det-nya-microforetagandet

Pentagon Concludes America Not Safe Unless It Conquers The World
http://www.zerohedge.com/news/2015-07-10/pentagon-concludes-america-not-safe-unless-it-conquers-world

”Sluta låtsas att mödrars övergrepp inte finns”
http://www.dn.se/debatt/sluta-latsas-att-modrars-overgrepp-inte-finns/

Blockkedjan – ett steg mot rättvisare marknader
http://penningsystemet.se/blockkedjan-ett-steg-mot-rattvisare-marknader/

David möter Goliat i kamp om bitcoin
http://www.dn.se/ekonomi/david-moter-goliat-i-kamp-om-bitcoin-1/

Linus Larsson: Domstolen rår inte på valutan
http://www.dn.se/nyheter/sverige/linus-larsson-domstolen-rar-inte-pa-valutan/

EU: Bitcoinväxling inte momspliktigt
http://www.dn.se/ekonomi/nasbranna-for-skatteverket-i-strid-om-bitcoin/
http://curia.europa.eu/juris/celex.jsf?celex=62014CC0264&lang1=en&type=TXT&ancre=

Din bokhylla kan visa hur ond du är
http://www.dn.se/kultur-noje/din-bokhylla-kan-visa-hur-ond-du-ar/


Övrigt

Sverige cannabisodlarnas paradis
http://www.svd.se/sverige-cannabisodlarnas-paradis

Om facebook intet nytt!

Swamp People
Jungle Gold
Mountain Men


Veckans pitch

Ankdammen 15 – 8-9 Aug
http://www.ankdammen15.com/

Ankträffen 2015 i Sthlm – 25 Juli – nu på lördag!
http://kartor.eniro.se/m/cz9Z5
https://www.facebook.com/events/1477659762524582/


Veckans speltips

Kristian – WoW
Hanna – Total War: Attilla


Frihetsfaxen finns nästan överallt!

Youtube! – https://www.youtube.com/user/frihetsfaxen
Twitter! – https://twitter.com/frihetsfaxen
Facebook! – https://www.facebook.com/frihetsfaxen
Ankeborg! – http://www.ankeb.org/forumdisplay.php?fid=17
Itunes! – https://itunes.apple.com/us/podcast/frihetsfaxen/id893640693?l=sv

Maila oss på red@frihetsfaxen.se !

Lyssna gärna igen nästa vecka!

Comments (6)

 1. Bidrag till bilden av Sverige 🙂

  Sverige är världens åttonde vapentätaste land med 31 legala vapen per hundra invånare.

  80% av Sveriges vägar är privata. De flesta är skogsbilvägar och är inte ens tillgängliga för allmänheten. De vägar som är privata och tillgängliga är ungefär lika långa som de statliga vägarna. Finns även kommunala vägar.

 2. Bra avsnitt som vanligt! Tycker det är intressant precis som ni säger i er podd om att föra dialog och diskutera med andra som har helt andra åsikter, (så länge det håller en hög nivå och inte anklagar varandra för vad som är rätt eller fel). Med andra ord gäller det att ha öppet sinne.

  Lite tankar…
  Reflekterade lite på det här med framtiden där om vad ”ointelligenta” människor skall göra när deras arbete har ersatts av automatik. Jag tror mer på att det ”problemet” saneras ut av sig själv, då vi kommer uppleva en totalkollaps i form av ekonomi, kombinerat med ett världskrig, (alla eror har haft sina upp- och nedgångar).

  De som redan idag lever (eller har tankarna) utanför de statliga systemen kommer klara sig under och efter en kollaps. Däremot har jag svårt at se hur den stora massan skall klara en rejäl kollaps i ett längre perspektiv. Statssystem kommer inte ha en chans att försöka kontrollera och styra den stora massan vid en kollaps, för att kunna styra den, krävs det personal (arbetare) som skall kontrollera den stora massan och det kommer inte att finnas, eftersom de just viker sig för trycket från den stora massan.

  Sedan får man inte heller glömma av att denna stora massa, är ju just den stora köpkraften för marknadsekonomin så multiföretagen vill ju absolut inte förlora denna kundkrets. Så försvinner köpkraften, försvinner de stora multiföretagen och företagandet blir återigen småskaligt med entreprenörer, där statsystem som nuvarande inte kommer behövas eller får en chans att existera och växa, eftersom man inte vill begå samma misstag igen. Istället byggs det upp system där modern teknik och kunskap utnyttjas.

  Nuvarande statssystem bygger ju på en uråldrig tradition som egentligen passerat ”bäst-före-datum” för längesedan. Problemet i nuläget är att människor generellt är så indoktrinerade att tro på att vi behöver en stat som ”tar hand” om oss, människor tänker ju inte längre själva, och jag brukar faktiskt säga att folk blir bara dummare och mer ointelligenta för varje år som går…

  • Hanna Söderström Hanna Söderström

   Jag vet inte om jag tror på någon samhällskollaps av revolutionär skala, men det lär ju avgöras av framtiden oavsett vad någon av oss tror. Tillgången till information gör att människor har svårare att hålla sig okunniga om även sådant de hellre vill tro på, än har god grund för. Det största hotet mot kunskapsmässig utveckling som jag ser det, är de antiintellektuella ideologier och idéer som postmodernismen och annat trams som tyvärr lyckats etablera sig inom den ”intellektuella” vänstern och därmed blivit allmängiltiga idéer hos många politiskt och rättighetsmässigt engagerade människor, som kanske själva aldrig läst om idéerna de tar för sanning.

   När det blir allmän sanning att vi ”styrs av strukturer” så är den destruktiva utvecklingen tyvärr bara en logisk följd. Och sen får man som alltid av socialism – ekonomiskt och därmed levnadsstandardmässigt förfall.

   Man kan ju hoppas att det skulle få människor att göra upp med dessa idéer, men tyvärr verkar ju inte vänstermänniskor särskilt mottagliga för empiri. Så grundproblemet är människors ovilja att ta itu med sina egna känslor och att försaka sitt förnuft framför rational. Det problemet tror jag inte löser sig självt, för det är en mognadsfråga för alla människor och något varje individ och generation måste hantera.

   Vad samhället förhoppningsvis kan göra i framtiden, är att inte curla folk så att detta barnsliga tänkande premieras.

 3. Johan

  Hej, lyssnat på ett 20-tal program nu och det blir bättre och bättre, ni utvecklas enormt! Jag tyckte från början att ni kändes en aning omogna och till viss del opålästa ( specielt om ekonomi) men småroliga. Senaste två avsnitten har ni hittat en bra balans på sättet ni pratar samt att ni har en dialog( dvs kristan kniper när hanna pratar). Jag gillar er analysförmåga och öppenhet kring åsikter också;)
  Fortfarande för mycket onödiga svordomar och engelska utryck, skippa dessa och ni vinner tom över mises podden! Längtar tills nästa avsnitt redan!

  • Hanna Söderström Hanna Söderström

   Tack för din feedback! Roligt att det märks att vi utvecklas också. 🙂 De engelska uttrycken kämpar vi med, men jag tror vi bägge är lite skadade av att konsumera väldigt mycket engelskspråkig kultur och ibland hittar man helt enkelt inte de svenska motsvarigheterna lika snabbt som man vill få fram det man har att säga. Eftersom vi bägge är pratkvarnar med kort tålamod så blir det ibland mer ord än eftertanke. Men så länge vi är underhållande så är jag nöjd! 😉

Kommentera