Avsnitt 33 – Socialism är religion

Dela!Share on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Reddit5Share on Google+0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0Digg thisPin on Pinterest0Email this to someone

Introduktion

Kristian och Hanna kör lite på frihand den här veckan. Lösa boliner! Detta gör att den stackars hemsidesansvarige (Niklas) inte kan klistra in speciellt mycket färdiga shownotes utan får trycka in nyckelord improviserat medan han lyssnar. Därav lite annorlunda version av ”Veckans samtalsämnen” den här gången. Hoppas på överseende med detta!


Veckans deltagare

Kristian
Hanna


Veckans samtalsämnen

Pegida-demonstration i Malmö

Islam kontra judendom

Socialism = religion?

Mycket snack om ”vänstern” i allmänhet

Nationalism

Aftonbladet jagar dissidenter

Svenska myndigheter vill konfiskera domänen thepiratebay.se


Övrigt

Introducing Darkleaks
https://medium.com/@ZozanCudi/darkleaks-information-blackmarket-1ee5ac28c892
https://github.com/darkwallet/darkleaks/
http://www.coindesk.com/meet-darkleaks-bitcoin-powered-black-market-secrets/

Bq Ubuntu Phone Goes on Sale Next Week at €169, Meizu Device Coming Soon
http://www.omgubuntu.co.uk/2015/02/bq-ubuntu-phone-goes-sale-next-week-e169-meizu-device-coming-soon


Veckans pitch

Escape from Terra – Ancap webcomic!
http://www.bigheadpress.com/eft?page=1

I2P
https://geti2p.net/en/


Frihetsfaxen finns nästan överallt!

Youtube! – https://www.youtube.com/user/frihetsfaxen
Twitter! – https://twitter.com/frihetsfaxen
Facebook! – https://www.facebook.com/frihetsfaxen
Ankeborg! – http://www.ankeb.org/forumdisplay.php?fid=17
Itunes! – https://itunes.apple.com/us/podcast/frihetsfaxen/id893640693?l=sv

Maila oss på red@frihetsfaxen.se !

Lyssna gärna igen nästa vecka!

Comments (3)

  1. […] vill väldigt gärna tipsa om ett superbra avsnitt av Kristian och Hanna på frihetsfaxen (nr 33). Det förgyllde vår dag och var anledning till att vi tog en promenad hem för att få tid att […]

  2. be free

    Mkt bra avsnitt, ni formulerade er båda bra och tog er tid att fördjupa er lite vilket gör det hela intressant. Som en person med en kulturellt blandad bakgrund håller jag iof inte alls med slutsatsen att ett fritt samhälle nödvändigtvis skulle bli idelt kulturellt homogena enklaver och känner inte alls igen mig i beskrivningen att man känner sig mer hemma ibland ”de sina”, eftersom det i mitt fall inte existerar någon sådan homogen grupp eller kultur, vilket är fallet för fler och fler av oss.

    Jag bodde och arbetade på Cayman Islands under ett par år och det som jag fann mest intressant var den otroliga mängd av olika kulturer som fanns på plats. Eftersom alla på något sätt ansträngt sig och kvalificerat till att få ett arbetstillstånd, och ett arbete, hade vi det gemensamt att vi alla ifrån de 99 oilika länderna hade ett visst tåga i oss, även om vi var religöst, kulturellt och språkligt helt olika. Jag kan mycket väl se dylika ekonomiskt centrerade samhällen i ett anarkokapitalistiskt samhälle likväl. Vi snackar inte bara om folk ifrån väst, och förutom alla engelsktalande och alla europeiska länder, folk ifrån Palestina, Bangladesh, Kina, Japan, och ett gäng olika afrikanska länder. Tjejer i hijab satt ledigt och arbetade sida vid sida med någon blond engelsk snubbe. En nigeriansk kille satt och arbetade med kolleger ifrån Kina, o.s.v.

    Nu bor jag i San Jose (Silicon Valley), och det är liknande här. Mycket folk som är gifta med varandra ifrån olika kulturer med 2-3-4 språkiga barn. Vi hade födelsedagskalas här i helgen, och hade mexikanska, japanska, kinesiska, fillipinksa, indiska, koreanska, och själv i familjen är vi svenska, amerikanska och ugandiska. Gemensamt språk är förståss engelska. Poängen jag vill göra är att enligt ming erfarenhet går multikulturalism alldeles utmärkt om folk är lite utbildade, har jobb och kan ta hand om sig själva. Det är när det är ekonomistk tärande som problem uppstår i min erfarenhet.

Kommentera